Smotanovo - Mandarinková Torta
150g hladká múka
75g kryštálový cukor
75g maslo
1 vajíčko
1 kl prášok do pečiva
Plnka:
0,5 l mlieko
2 vanilkový puding v prášku
200 g kryštálový cukor
600g kyslej smotany (minimálne 15% tuku )
Želé:
2 baličky číre želé
2 konzervy mandarínky
2 PL lyžice kryštálový cukor
Príprava:
Puding, mlieko a cukor zmiešame spolu a uvaríme puding, ktorý po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou aby sa nám nespravila na povrchu kožka. Necháme vychladnúť.
Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto. Z 2/3 vyvaľkame a dáme do formy 26cm. Zo zvyšku urobíme okraj asi 3 cm .
Do vychladnutého pudingu vmiešame kyslú smotanu a nalejeme na cesto. Koláč dáme do vyhriatej rúry (180 °C na 45 min) .
Mandarínky precedíme cez sito. Stavu doplníme na 0,5 litra.Zo želatiny ,šťavy a 2 lyžíc cukru uvarime želé, Na horúci koláč rozložíme mandarínky a nelejeme želé. Koláč je najlepší ak ho konzumujeme až na druhý deň . Dobru chuť a veľa zábavy pri pečení.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára