Ruský čerešňový koláč
Suroviny :
500 gr čerešne (odkôstkované )
100gr kryštálový cukor
200 gr maslo
400 gr polohrubej múky
250 gr jogurt
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
Príprava :
Zo všetkých surovín okrem čerešní si vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo redšie pridajte ešte trocha múky. Cesto si pomocou valčeka vyvaľkáme na asi 3 mm hrubý plát a porežeme na 30 cm dlhé a 6-8 cm široké pásiky ( vid obrázok) .
Do stredu si naukladáme pozdĺž odkôstkované čerešne a posypeme bohato cukrom.
Zvinieme do valčeka a ukladame špiralovito do maslom vymastenej formy (26cm). Ak to vyzerá ako na obrázku urobili ste všetko správne :).
Dáme do predhriatej rúry piecť na 180°C 30-40 min. do zlato-hneda.
![]() |
Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame .
Prajem Dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení :) <3
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára