štvrtok 27. augusta 2015

Ruský čerešňový koláč

Ruský čerešňový koláč

Suroviny : 

500 gr čerešne (odkôstkované )
100gr kryštálový cukor
200 gr maslo
400 gr polohrubej múky
250 gr jogurt
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor

Príprava : 

Zo všetkých surovín okrem čerešní si vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo redšie pridajte ešte trocha múky. Cesto si pomocou valčeka vyvaľkáme na asi 3 mm hrubý plát a porežeme na 30 cm dlhé a 6-8 cm široké pásiky ( vid obrázok) .

Do stredu si naukladáme pozdĺž odkôstkované čerešne a posypeme bohato cukrom.
Zvinieme do valčeka a ukladame špiralovito do maslom vymastenej formy (26cm). Ak to vyzerá ako na obrázku urobili ste všetko správne :).


Dáme do predhriatej rúry piecť na 180°C 30-40 min. do zlato-hneda. 


Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame . 

Prajem Dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení :) <3


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára