Dunajské vlny
Cesto:
250 g zmäknuté maslo
250 g kryštálový cukor
5 vajíčka (izbová teplota)
375 g hladká múka
1 prášok do pečiva
štipka soli
1 vanilkový cukor
20 g kakao
2-4 PL mlieko ( izbovej teploty)
1 pohár višne ( 750 ml)
Maslový krém :
500 ml mlieko
60 g kryštálový cukor
40 g škrob
vanilkový cukor alebo vanilkový struk
250 g maslo
Poleva:
200 g čokoláda
1 PL cera alebo 3 PL šľahačkovej smotany
Príprava :
Maslo s cukrom a štipkou soli šľaháme do hladkého krému a pridávame po jednom vajíčku. Múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor zmiešame spolu a primiešame k vajíčkovej zmesi. Polovicu cesta rozotrieme do vymastenej formy (priemer 28 alebo 32 cm). Do zvyšku cesta zamiešame kakao a mlieko a rozdelíme po bielej časti cesta. Pečieme pri 190°C 25-30 min.Necháme vychladnúť.
Na krém si z mlieka odoberieme 6 lyžíc mlieka do malej misky, primiešame škrob, cukor a vanilku zvyšok dáme variť. Ak sa nám mlieko začne variť primiešame škrobovú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý prikryjeme s potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzi tým si vyšľaháme maslo . Do vychladnutého pudingu postupne pridáme vyšľahané maslo. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky minimálne na pol hodiny.
Čokoládu si rozpustíme na vodnom kúpeli a pridáme ceru alebo smotanu a polejeme zákusok . Necháme stuhnúť.
Dobrú chuť a veľa zábavy pri pečeni ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára