streda 26. augusta 2015

Rýchla marhuľová roláda

Rýchla marhuľová roláda

(čas prípravy 40 min. )


Suroviny: 

5 vajíčka ( veľkost M)
3 polievkové lyžice vody
1 hrnček kryštálového cukru (hrnček 250ml )
1 necelý hrnček hladkej múky (hrnček 250ml)
5 polievkové lyžice oleja
1 kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
 štipka soli
 pohár marhuľového džemu
 rum

Príprava:

Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov.  Žĺtka s cukrom vymiešame do hladkej peny.  Do bielok si pridáme 3 lyžice vody , soľ a vyšľaháme do peny.Zmiešame so žĺtkovou hmotou pridáme múku, olej a  prášok do pečiva, Na plech si uložíme papier na pečenie a rozotrieme cesto. Dáme piecť do predhriatej rúry na 175°C 25 minút. Kuchynskú utierku posypeme práškovým cukrom a vyklopíme ešte teplú piškótu. Potrieme džemom , ktorý môžme zmiešať s troškou rumu a stočíme do rolády. Roládu môžme ihneď konzumovať, preto je skvelá pre nečakanú návštevu. Do hodiny na stole.

Prajem Dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára